jueves, 9 de diciembre de 2010

"Poeta en Nueva York" entre bambolines.


Entro per la porta lateral del Teatre Modern on el grup de teatre Kaddish està assajant "Poeta en Nueva York". Fa 30 anys, aquesta mateixa obra es va estrenar a Barcelona i dissabte la recuperen per mostrar-la a la ciutat de l Prat.

Només creuar la porta sento la olor a tabac, una de les excentricitats que encara si li permeten al director,//potser fa uns anys hagués estat un detall irrellevant// fumar als assajos. Just em trobo una escena grupal i la Vicky és sobre l'escenari. En deu minuts comença el passi global, és l'assaig general.

Entre bambolines s'acaben d'arreglar tal i com si fos el mateix dia de l'estrena, riures i ja una mica de nervis. Allà és on la Vicky em confessa que no li agrada la poesia, però és tradició que tota la companyia participi a l'obra que cada desembre ofereixen al Modern. Assegura que el Costa ja li va donar una poesia ben petita, però definitivament no és lo seu. S'acaben d'arreglar i a escena!

És un privilegi poder-la veure a través dels objectius. El director s'aixeca content, i no és fàcil, te fama de ser exigent amb la feina dels actors, poleix un parell de detalls, però ja està tot a punt per al cap de setmana!

Si us agrada la poesia, i sou amants de Lorca és la vostra cita del cap de setmana: Poeta en Nueva York al Modern

No hay comentarios:

Publicar un comentario